Wat is een office pod en wat zijn de voordelen?

28-09-2024
Akoestiek

In open kantoorruimtes is de akoestiek niet altijd optimaal. Als er vaak gebeld en overlegd wordt, dan kunnen andere collega’s zich minder goed concentreren op hun werkzaamheden. Dat gaat ten koste van de productiviteit en het kan leiden tot meer stress.

Om de akoestiek te verbeteren, is het vaak handig om een grote ruimte op te delen in kleinere ruimtes. Een snelle manier om dat te doen is door office pods te gebruiken. Een office pod is een kleine ruimte waarin werknemers kunnen bellen, overleggen of in stilte kunnen werken.

Office pods kunnen in elk kantoor geplaatst worden. Ontdek in dit artikel wat de voordelen zijn van office pods.

Wat is een office pod?

Een office pod of kantoorpod is een losstaande cabine van hout of kunststof met glas, die ontworpen is om rust en privacy te geven op kantoor. Vooral in open kantoorruimtes of drukke werkomgevingen zorgen office pods voor een oase van rust.

De kantoorpods hebben akoestische panelen die omgevingsgeluiden absorberen en er voor zorgen dat geluiden uit de pod niet verstaanbaar zijn voor collega’s die zich buiten de pod bevinden. Dat geeft meer privacy. 

Met een office pod is het mogelijk om stil te werken zonder storende omgevingsgeluiden. Bovendien luistert de afdeling niet meer mee met je telefoongesprekken of je online meetings.

Om het klimaat in de pod goed te houden, zitten er goede luchtcirculatiesystemen in. Daarnaast zijn de meeste pods voorzien van verlichting, wifi, stroomaansluiting en een USB-aansluiting.

De pods zijn leverbaar in verschillende afmetingen, van 1-persoons pods tot pods voor meer dan 10 personen. Daarnaast heb je keuze uit verschillende kleuren, materialen en afwerkingsopties, voor de perfecte match met jouw kantoorinterieur.

Office pod op kantoor om in stilte te kunnen werken

Voordelen van office pods

Het gebruik van office pods komt goed van pas in grote, open kantoorruimtes of ruimtes met veel mensen, zoals hallen of magazijnen. De pods zijn ook handig voor ruimtes met slechte akoestiek, of ruimtes die verbouwd worden en waar tijdelijke vergader- of overlegruimtes nodig zijn.

We zetten hieronder de belangrijkste voordelen van office pods op een rij.

Minder geluidsoverlast

In een kantoorpod kun je in alle rust bellen, overleggen, brainstormen of een online meeting houden. Je hebt geen last van je collega’s en zij hebben geen last van jou, omdat de pod geluiddicht is en dat geeft rust.

Flexibiliteit

Kantoorpods hebben een modulair ontwerp, waardoor ze eenvoudig kunnen worden geplaatst en verplaatst. Verbouwen is meestal niet nodig.

Doordat de pods vrij staan, kunnen ze makkelijk aangepast worden aan de behoeften van je bedrijf. De pods zijn bijvoorbeeld perfect voor groeiende teams of veranderende werkomgevingen.

Privacy

Office pods zijn voorzien van geluiddempende materialen, waardoor ze een prima akoestiek hebben. Zo ontstaat een stille, afgesloten werkruimte zonder galm of hinderlijke achtergrondgeluiden. Medewerkers kunnen ongestoord werken en vertrouwelijke gesprekken voeren in volledige privacy.

Betere productiviteit

Dankzij de office pod kunnen medewerkers werken met meer comfort en privacy. Dat is goed voor de productiviteit, omdat medewerkers niet afgeleid of gestoord worden, terwijl ze in de pod aan het werk zijn.

Duurzaamheid

Kantoorpods zijn modulair en duurzaam. De pods kunnen opnieuw gebruikt worden en vergroot of juist verkleind worden als dat nodig is. Dat maakt de kantoorpods extra flexibel en geschikt voor een duurzaam kantoor.

Interieurbouw kantoor modern

Toepassingen van een office pod

Er zijn heel veel manieren waarop de office pods gebruikt kunnen worden. Gebruik de kleine pod bijvoorbeeld als een belcel om in alle rust en met privacy gesprekken te kunnen voeren. Een 1-persoons pod met ergonomisch meubilair kan ook gebruikt worden als stiltewerkplek door medewerkers die daar behoefte aan hebben.

De grotere pods kunnen gebruikt worden als (extra) overlegruimte, brainstormruimte of tijdelijke presentatieruimte. Dat is erg handig als je te weinig vergaderruimtes hebt, of als je vergaderruimtes altijd vol zitten. De pod biedt dan een extra overlegruimte, waar collega’s ongestoord en in alle rust kunnen overleggen. 

In de allergrootste pods kunnen tot 48 medewerkers plaatsnemen. Met deze pods zet je in een handomdraai een tijdelijke vergader-, presentatie- of workshopruimte neer wanneer daar behoefte aan is. Deze pods kunnen ook perfect gebruikt worden op de beursvloer om rustig te overleggen met potentiële klanten. Dankzij het modulaire karakter is er altijd wel een geschikte pod te vinden.

Aanpassingsmogelijkheden

Kantoorpods zijn verkrijgbaar in een breed scala aan afmetingen, kleuren en materialen. Het uiterlijk en interieur van de pod kunnen perfect afgestemd worden op de kantoorkleuren en de behoeftes van de medewerkers die gebruik maken van de pod.

Om je een indruk te geven van wat er allemaal mogelijk is, zetten we hieronder de belangrijkste aanpassingsmogelijkheden van office pods onder elkaar:

  • Afmetingen

  • Kleur interieur/exterieur/vloerbedekking/meubilair

  • Materiaal

  • Hoeveelheid glas/ramen

  • Aantal stopcontacten

  • Aantal whiteboards

  • Hoeveelheid zitruimte

  • Ergonomisch meubilair

  • Aantal netwerkaansluitingen

  • Verstelbaarheid stoelen

  • Aantal zitplaatsen

  • Aantal USB-aansluitingen

  • Met of zonder wielen

  • Aantal planken 

  • Draairichting deur

Deze lijst is niet compleet, maar geeft wel een indruk van wat er allemaal mogelijk is. Je kunt de pods ook helemaal op maat laten maken met alle functies die je nodig hebt, zodat de pod perfect past bij jouw kantoor. 

Office pod gebruikt als belcel op kantoor

Office pods installeren met Planeka

Denk jij ook dat een office pod een goede aanvulling kan zijn op de bestaande inrichting van jouw kantoor? Laat dan de nieuwe office pods installeren door Planeka. Wij plaatsen kantoorpods als onderdeel van een kantoorverbouwing of -renovatie.

Wij verzorgen de volledige verbouwing zodat je maar met één partij te maken hebt. Zo kan er gewoon doorgewerkt worden terwijl de verbouwing plaatsvindt.

Meer weten over office pods? Neem contact op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.