Een stalen scheidingswand op kantoor

05-10-2024
Kantoorwanden

Wil je een open kantoorruimte onderverdelen in aparte ruimtes, maar denk je dat het kantoor dan donker of benauwd wordt? Kies dan voor een stalen scheidingswand op kantoor. Stalen scheidingswanden zijn modern, chique en passen uitstekend bij een modern of industrieel kantoorinterieur. Het grootste voordeel is wel het grote glasoppervlak, wat enorm veel licht doorlaat.

Een stalen scheidingswand zorgt voor licht en geeft een ruimtelijk gevoel. Lees hier wat de andere voordelen zijn van deze scheidingswanden en welke deuren je in de wand kunt plaatsen voor een makkelijk toegankelijke ruimte.

Wat is een stalen scheidingswand?

Een stalen scheidingswand is een frame van staal met daarin grote oppervlakken van glas. Door het glas laten deze wanden veel licht door, net als bij gewone glazen scheidingswanden. Dat zorgt voor een ruimtelijk gevoel.

Het staal geeft bovendien een modern, industrieel tintje aan de wand. Staal is zeer duurzaam en kan in elke gewenste kleur gecoat worden, zodat de scheidingswand in elk interieur past. Stalen scheidingswanden kunnen op maat gemaakt worden, waardoor ze overal geplaatst kunnen worden. 

Stalen scheidingswand

Voordelen van een stalen tussenwand

Stalen wanden met glas zijn de perfecte oplossing voor het afsluiten of scheiden van ruimtes, zowel op kantoor als thuis. Dit zijn de belangrijkste voordelen van een stalen scheidingswand:

  • Modern. Glazen scheidingswanden bieden de perfecte balans tussen openheid en privacy. Ze passen ook goed in moderne kantoorinterieurs.

  • Ruimtelijk. Met een stalen scheidingswand deel je elke ruimte op, zonder dat het optisch kleiner wordt. Het doorzichtige glas laat licht door, zodat er geen donkere ruimtes ontstaan.

  • Verkrijgbaar in veel kleuren. De wand is standaard verkrijgbaar in het zwart, maar kan ook in iedere andere RAL-kleur gecoat worden. Daarmee past de wand perfect in jouw interieur.

  • Stalen wand op maat. De wand is verkrijgbaar in zeer veel afmetingen en kan uitgevoerd worden zoals je wilt, bijvoorbeeld met matglas, extra beveiligd veiligheidsglas, met of zonder deur, etc. 

  • Makkelijk te plaatsen. Net als glazen tussenwanden kunnen ook de stalen tussenwanden snel geïnstalleerd worden in een bestaand kantoor. 

  • Brandvertragend. Stalen deuren met glas vatten veel minder snel vlam dan houten deuren. Dat heeft een positief effect op de brandveiligheid op kantoor.

De scheidingswand van staal kan ook uitgevoerd worden met deuren. De ruimte achter de scheidingswand wordt zo toegankelijk.

Deuren in een stalen scheidingswand

Gebruik je de stalen scheidingswand om een vergaderruimte of stilteruimte te maken? Dan moet de ruimte toegankelijk zijn voor collega’s. Stalen deuren bieden de juiste oplossing.

Laat bijvoorbeeld een zwarte stalen deur met glas toevoegen aan de stalen scheidingswand. Er zijn verschillende soorten deuren die je kunt gebruiken.

Stalen draaideur of taatsdeur

Een stalen draaideur is een deur die draait om een verticale as. Daardoor opent een taatsdeur zowel naar binnen als naar buiten.

De scharnieren van de stalen taatsdeur worden aan de grond en het plafond vastgemaakt, en niet aan de muur. Voor deze deur is dus geen kozijn nodig, waardoor een strakke en moderne look ontstaat.

Glazen vergaderruimte met branding kleuren

Stalen schuifdeur

Stalen schuifdeuren zijn echte blikvangers. De deuren hebben een chique uitstraling en zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen. Kies voor een smal profiel voor een nog betere lichtinval.

Stalen scharnierdeur

Een stalen scharnierdeur is een gewone deur die aan een kant opengaat. Deze deuren kunnen rechtsdraaiend of linksdraaiend gemonteerd worden. 

Stalen kantoorwanden met glas

Stalen vouwdeur

Stalen vouwdeuren zijn mooi en praktisch tegelijk. Dankzij het vouw- en schuifsysteem kan de deur volledig geopend worden zonder dat het veel ruimte in beslag neemt. Gesloten vouwdeuren zorgen voor privacy en houden tocht buiten. Gebruik ze om een aparte kantoorruimte te maken.

Wat zijn de kosten van een stalen scheidingswand?

De kosten van een stalen scheidingswand kunnen sterk uiteenlopen. De scheidingswanden zijn al te koop vanaf € 1000.

De prijs hangt af van de afmetingen, het type wand en of er wel of geen stalen deur in de wand geplaatst wordt.

Voor een stalen scheidingswand die op maat wordt gemaakt, wordt vaak een globale prijsindicatie gegeven.

Stalen scheidingswanden op kantoor plaatsen met Planeka

Wil je ook zo’n moderne stalen scheidingswand op kantoor? Planeka kan je kantoor op professionele wijze renoveren, inclusief het plaatsen van scheidingswanden en stalen deuren.

Kies je voor Planeka, dan kies je voor één aanspreekpunt, veel kennis en ervaring en een unieke geen meerwerk garantie. Zo kun je zorgeloos je kantoor verbouwen.

Stalen scheidingswand plaatsen? Neem dan gerust contact op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.