Wandafwerking kantoor – 3 geschikte opties

31-08-2024
Kantoorwanden

Veel kantoren worden kaal opgeleverd, of het nu gaat om een huurpand of om nieuwbouw. Vaak moet er dan nog het een en ander gebeuren om van zo’n kantoor een fijne en prettige werkomgeving te maken.

De wandafwerking op kantoor is een belangrijk onderdeel van deze werkzaamheden, omdat er vele vierkante meters wand in een kantoor zitten. De afwerking van de wanden kan daarnaast flink bijdragen aan de sfeer en de uitstraling van een kantoor.

Muren die kaal worden opgeleverd zijn sfeerloos en niet mooi om naar te kijken. Vaak zijn deze muren ook niet egaal. Met een goede wandafwerking op kantoor zien de muren er weer netjes uit, waarna ze eventueel nog verder afgewerkt kunnen worden.

We laten hier 3 geschikte opties zien voor een mooie wandafwerking op kantoor.

Wat is wandafwerking?

Als een kantoor kaal wordt opgeleverd, dan moet er vaak nog heel wat gedaan worden aan de inrichting van het kantoor om het gezellig en werkbaar te maken. De muren zien er vaak niet netjes uit, en kunnen hier en daar beschadigd zijn.

De wandafwerking speelt dan een belangrijke rol, omdat je daarmee kleine oneffenheden makkelijk wegwerkt en de muren voorbereidt voor de definitieve afwerking met bijvoorbeeld accessoires en verlichting.

Mogelijkheden voor wandafwerking op kantoor

Er bestaan verschillende mogelijkheden om de wanden op kantoor af te werken, zodat het kantoor er netjes uitziet en meer sfeer krijgt. Niemand kijkt tenslotte graag tegen een kale muur aan tijdens het werk.

De wandafwerking kan bovendien bijdragen aan een betere akoestiek. We beschrijven hier drie verschillende soorten wandafwerking die vaak gekozen worden voor kantoorwanden.

1. Wandpanelen

Lattenwand houten muur kantoor

Wandpanelen zijn panelen die gemaakt zijn van hout of andere materialen. Ze kunnen op de muren van je kantoor gemonteerd worden.

Wandpanelen voor kantoor zijn een slimme en stijlvolle manier om je kantoorruimte te verbeteren. Ze laten je kantoor er professioneel en comfortabel uitzien. Je kunt wandpanelen voor de volgende doelen gebruiken:

  • Kantoorruimte indelen in verschillende ruimtes.

  • Kantoorruimte isoleren, bijvoorbeeld een geluiddichte vergaderzaal maken.

  • Kantoorruimte decoreren.

Houten wandpanelen zorgen voor een sfeervolle afwerking van het kantoor. Ze zijn perfect als je op zoek bent naar een kantoorinrichting met een warme, natuurlijke uitstraling.

Kies je voor akoestische wandpanelen, dan verminder je ook meteen de galm op kantoor.

2. Behang

Wand op kantoor afwerken met hout en behang

De kale muren van je kantoor kunnen prachtig afgewerkt worden met behang. Behang is verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins en vormt zo een mooie aanvulling op het interieur.

Je kunt ook gebruik maken van akoestisch behang om galm op kantoor te verminderen. Als de muur een lichte beschadiging heeft, dan kun je die makkelijk laten verdwijnen achter een laagje behang. Behang is dus een snelle, praktische en mooie oplossing om de muren op kantoor af te werken.

3. Verf

Wand afwerken kantoor met verf

Met verf kun je makkelijk kleur aanbrengen en zo accenten maken in je kantoor. Kale wanden kunnen vrij makkelijk en snel geverfd worden in allerlei kleuren.

Geen zin in grote muren in dezelfde eentonige kleur? Je kunt ook gekleurde vlakken op de muur laten schilderen, zodat grote muren er niet uitzien als enorme oppervlakken met dezelfde kleur.

Als de kale muren er niet zo netjes uitzien, kun je structuurverf gebruiken zodat de muur er egaler uitziet. En door bij de kleurkeuze de principes van de kleurenpsychologie toe te passen, ontstaat bovendien een inspirerende werkomgeving.

Wanden opfleuren met wandbekleding

Nadat de wanden op kantoor zijn afgewerkt met verf, behang of wandpanelen, kun je de wanden nog verder opfleuren met wandbekleding of met accentverlichting. Zo krijgen de muren een meer persoonlijke uitstraling die echt aansluit bij de stijl en identiteit van jouw bedrijf.

Denk bijvoorbeeld aan posters, schilderijen, fotobehang, logo’s op de muur en akoestische panelen. Het interieur straalt zo uit waar jouw bedrijf voor staat, zodat het duidelijk is voor iedereen die het kantoor binnengaat. 

Wanden op kantoor afwerken met Planeka

Bij Planeka zijn we dagelijks bezig met kantoorrenovaties en -verbouwingen. We helpen je dus graag met de wandafwerking op kantoor voor een nieuwe look die bij de stijl van je bedrijf past.

Wij kunnen het hele traject verzorgen, zodat je maar met één partij te maken hebt en de werkprocessen zo min mogelijk onderbroken worden. Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag nu geheel vrijblijvend een offerte aan.